Søren Westermann

DTU Æresalumne 2020: Søren Westermann

Friday 17 Jan 20

Fakta om æresalumner

DTU kårer hvert år en alumne som æresalumne for at anerkende hans/hendes særlige engagement og bidrag til DTU’s udvikling.

Søren Westermann er den 6. alumne, der er blevet kåret som æresalumne.

Se alle æresalumner her
Søren Westermann er kåret som DTU Æresalumne 2020 i anerkendelse af hans unikke støtte til høreforskningen på DTU.

Søren blev færdiguddannet som civilingeniør med titlen svagstrømsingeniør i 1981 ved Danmarks Tekniske Højskole, som DTU hed dengang.

Han var allerede i studietiden meget engageret i familievirksomheden Widex, hvor han i en lang årrække var direktør med ansvar for forskning, IP og IT og senere næstformand i bestyrelsen, indtil Widex fusionerede med Sivantos sidste år og dannede den nye virksomhed WS Audiology. I dag er Søren medejer af WS Audiology og bestyrelsesformand for T&W Holding A/S.

En fast støtte med konstruktive og nyttige synspunkter
Kåringen som æresalumne sker på baggrund af en nominering fra DTU Elektro, som har haft stor glæde af et tæt samarbejde med Søren Westermann.

Tidligere institutdirektør Kristian Stubkjær fremhæver Søren som "en fast støtte med konstruktive og nyttige synspunkter på, hvad man på instituttet skulle være opmærksom på, og hvordan man skulle indrette sig - alt sammen fremført på den stilfærdige og konstruktive måde, som er så karakteristisk for den måde, Søren interagerer på".

Søren var indtil 2016 medlem af DTU Elektro Advisory Board. Han var også både blandt initiativtagerne til Centre for Applied Hearing Research (CAHR), der startede i 2003, og involveret i etableringen af Centre for Acoustic-Mechanical Micro Systems (CAMM), der blev indviet i 2014.

"Sørens engagement har betydet meget for, at CAMM blev en realitet, og hans direkte støtte og commitment har haft katalytisk kraft", fortæller Kristian Stubkjær.

Beæret og glad for det lange samarbejde
Søren Westermann er meget beæret over kåringen og har også selv været meget glad for det lange samarbejde med DTU, "lige fra ’Odin-projektet’ på Lab for Akustik midt i 1980'erne til opstarten af CAHR med Torsten Dau, 8+ år i DTU Elektros Advisory Board og endelig opstarten af CAMM."

Se hvordan du kan gøre en forskel for DTU